Békéscsaba

2021.09.03. 14:31

A rendőr hiába intett, a sofőr a fék helyett a gázra taposott

Nem akart megállni a rendőrök jelzésére egy autós Békéscsabán. Először gázt adott, de végül mégis félrehúzódott. Bódult állapotban vezetett, ezért akarta elkerülni a rendőri intézkedést. Büntetőeljárás indult ellene, a rendőrség az ügyének vizsgálatát befejezte.

beol.hu

Forrás: Archív MW

Békéscsabán, a Szarvasi úton még március 17-én 20 óra 15 perc körül a rendőrök le akartak állítani egy személygépkocsit. Mögé hajtottak és jelezték a vezetőjének, hogy meg kell állnia, de a férfi gyorsított és a 44-es főúton a városhatár felé vette az irányt.

A rendőrök utánamentek, így végül mégis úgy döntött, hogy megáll. Mikor igazoltatták, zavartan viselkedett, a rendőrök kábítószer gyanúját keltő anyagot találtak az autójában. Nem mehetett tovább, előállították orvosi vizsgálatra és mintavételre.

Az igazságügyi szakértői vizsgálat megállapította, hogy bódult állapotban vezetett és a kocsijában talált anyag kábítószer. Büntetőeljárás indult ellene és a rendőrség kezdeményezte a vezetési jogosultságának a szüneteltetését. A Békéscsabai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait csütörtökön továbbította az ügyészségre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában