CSANÁDAPÁCA –JÁNOSHALMA

2021.08.03. 15:15

Újként adta el a rossz traktort

Jelentős kárt okozó csalás bűntette matt emelt vádat az Orosházi Járási Ügyészség és vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt egy 69 éves büntetlen előéletű jánoshalmi férfi ellen, aki egy gépjárműmotor értékesítése során tévesztette meg vevőjét és okozott jelentős kárt a számára.

V. N.

A férfi egy jánoshalmi székhelyű, járműjavítással foglalkozó cég ügyvezetőjeként adott fel hirdetést két éve egy internetes oldalon, ahol megvételre kínált egy ismert magyar gépjárműipari cég által 2016. évben gyártott, új állapotú traktormotort. A hirdetésre egy csanádapácai székhelyű cég ügyvezetője jelentkezett, aki a hirdető által megjelölt adatok és műszaki jellemzők valóságában bízva megvásárolta azt és vételárként 6,4 millió forintot fizetett a hirdető cégének. Ám a traktormotor tulajdonosa a motor kora, eredete, alkalmassága vonatkozásában súlyosan megtévesztette a vásárlót, mivel a motor a valóságban nem volt új állapotú, hanem egy szakszerűtlenül felújított régi motor volt, amelynek származása és gyártási ideje sem volt beazonosítható.

Ráadásul a motor nem traktormotor volt, traktorba vagy egyéb közúti járműbe való beépítése legálisan nem is lett volna megoldható. Röviddel azután, hogy a megvásárolt motort a sértett traktormotorként üzembe helyezte, súlyos műszaki problémák jelentkeztek, majd a motor működésképtelenné vált. A jármű tulajdonosa a nyomozás során a kárt teljes egészében megtérítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában