katasztrófavédelem

2021.08.13. 09:13

Sűrű napot zártak a békési tűzoltók

Meghasadt fa, égő aljnövényzet, kigyulladt árokpart és egy közlekedési baleset adott munkát a megyei tűzoltóknak a csütörtöki napon.

beol.hu

Egy közepes méretű fa, több ága meghasadt tegnap reggel Gyomaendrődön, a Rácz Lajos utcában. A lógó ágak veszélyeztették a közúti forgalmat. A helyi önkormányzati tűzoltók, láncfűrész és létra segítségével a meghasadt faágakat eltávolították. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg – olvasható a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján.

Elszáradt aljnövényzet és összehordott hulladék égett tegnap délben Sarkadon, a Szív és Kijáró utca sarkán, egy üres telken. A tűz, veszélyeztette a szomszédos lakóházakat. A gyulai hivatásos tűzoltók, vízsugár és kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltották, majd a területet átvizsgálták. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg.

Motorkerékpár és személyautó karambolozott tegnap délután Békésen, a Rákóczi utcában. Az ütközés következtében a motorkerékpáros könnyű sérüléseket szenvedett, őt a mentőszolgálat kórházba szállította további megfigyelésre. A gépkocsivezető a balesetben nem sérült meg. A helyi önkormányzati tűzoltók a motorkerékpárt áramtalanították, majd a helyszín biztosítási feladataiban segédkeztek a rendőrség munkatársainak. A műszaki mentés idejére az érintett útszakaszon félpályás útzár volt érvényben.

Árokpart gyulladt ki tegnap délután, az Orosháza és Csorvás közötti vasúti töltés közelében. Az orosházi hivatásos tűzoltók, vízsugár és kéziszerszámok segítségével a száz méter hosszan égő tüzet eloltották, majd a területet átvizsgálták.

Mint az a katasztrófavédelem tájékoztatójából kiderül, nem sokkal később ismét kiszáradt aljnövényzet kapott lángra, ezúttal Mezőberény külterületén, a Kettős-Körös partoldalán. A mezőberényi hivatásos tűzoltók, a négyszáz négyzetméteren égő növényzetet, vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották. Az esetekkel kapcsolatban senki sem sérült meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában