vésztő

2021.05.04. 18:45

Kőrisfákat vágott ki, másfél millió forintos kárt okozott társaival

Nagyobb értékre társtettesként elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat a Szeghalmi Járási Ügyészség három büntetett előéletű, vésztői férfi ellen, akik három fa kivágásával közel 1,4 millió forint kárt okoztak.

V. N.

Forrás: Shutterstock illusztráció

Fotó: Shutterstock

Az egyik 26 éves férfi tavaly decemberben a közútkezelő engedélyével a Komádi és Vésztő közötti 4222. számú út szélének a tisztítását végezte, a hajtások, növendék fák és cserjék eltávolításával. Ezalatt az út mellett elterülő mezőgazdasági földterületről jogosulatlanul kivágott és eltulajdonított egy 25 éves, 50 centiméter tőátmérőjű, egy 35 éves, 65 centiméter tőátmérőjű és egy 45 éves, 100 centiméter tőátmérőjű kőrisfát, és azokat társai segítségével elszállította.

A nyomozás során két férfitól 80 ezer forint értékben foglaltak le a rendőrök összedarabolt kőrisfát, a kár ilyen mértékben térült meg.

A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a cselekményüket beismerő férfiakat tárgyalás mellőzésével hozott büntetővégzésével ítélje el, a fákat kivágó 26 éves férfit felfüggesztett börtönbüntetésre, míg társait közérdekűmunka-büntetésre ítélje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában