önbíráskodás

2021.05.12. 11:50

Késsel követelte az állítólagos tartozást egy szarvasi férfi

Felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás kísérlete miatt emelt vádat a Szarvasi Járási Ügyészség egy 26 éves büntetett előéletű szarvasi férfival szemben, aki egy állítólagos kölcsön visszafizetése érdekében késsel fenyegetett meg egy nőt.

V. E.

Illusztráció: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A férfi – akinek beszámítási képessége korlátozott, emiatt gondnokság alatt áll – január 2-án délután megjelent egy szarvasi családi háznál és bekopogott. Egy nő nyitott ajtót, akitől követelni kezdte az állítása szerint korábban, több részletben kölcsönadott 40 ezer forint visszafizetését. A nő ezt megtagadta arra hivatkozva, hogy nem tartozik semmilyen pénzösszeggel. A férfi erre elővett egy 9 centiméter pengehosszúságú rugós kést – amely mérete és kialakítása folytán alkalmas volt az élet kioltására –, és azzal kaszáló mozdulatokat téve megfenyegette a nőt.

Illusztráció: Shutterstock

Azt követelte, hogy adják meg két órán belül a tartozást, mert különben egész nap ott fog állni a sarkon, és tudja, mikor szokták a gyerekeket az óvodába vinni. A sértett ekkor telefonon értesítette a rendőrséget, miközben a férfi a ház ablakát verte ököllel azt kiabálva, hogy fizessék vissza a tartozást, különben berúgja az ablakot vagy rájuk gyújtja a házat. Miután az ablaküveg kitört, távozott a helyszínről.

A járási ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a férfit végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje, tiltsa el a közügyek gyakorlásától, kobozza el tőle a bűncselekmény eszközéül használt kést, és kötelezze a közel 90 ezer forintos bűnügyi költség megfizetésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában