szabadkígyós

2021.04.06. 09:55

Magára hagyta a rábízott kisfiút, súlyos sérülés lett belőle

Kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat és pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a Békéscsabai Járási Ügyészség egy 56 éves, büntetlen előéletű, szabadkígyósi férfi ellen, akinek felelőtlen magatartása miatt kiszaladt az útra egy gyermek és elütötte egy autó.

V. E.

Forrás: Shutterstock illusztráció

A most 9 éves kisfiút szülei korábban gyakran bízták a mezőgazdasági termelőként dolgozó férfira, mivel a gyermek érdeklődött a traktorok és a gazdálkodás iránt. Így történt tavaly június 13-án délelőtt is, amikor a férfi magával vitte a kisfiút a gazdaságába, vállalva, hogy napközben vigyáz rá.

Ehelyett azonban – rendőri intézkedéstől tartva – Szabadkígyós lakott területén kívül, az állattartó major előtti bekötőúton kiszállította az egyszemélyes traktorból a mellette ülő gyermeket, és őt körülbelül 15 percre magára hagyta azzal, hogy ott várja meg őt, vagy gyalogoljon vissza az állattartó telepére.

Ezután a traktorral távozott a helyszínről azért, hogy a pótkocsin lévő trágyát egy onnan távolabb eső földterületre elszállítsa.

Mindeközben a felügyelet nélkül maradt kisfiú felfigyelt két férfira, akik az úttest túloldalán dolgoztak, és odakiáltott nekik, hogy vigyáznának-e rá, majd át akart hozzájuk szaladni, ezért körültekintés nélkül kiszaladt az úttestre, ahol egy személygépkocsi elsodorta.

A gyermek – más sérülések mellett – 8 napon túl gyógyuló lábszártörést szenvedett, a kórházban meg is kellett műteni – derült ki a megyei főügyészség tájékoztatójából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában