kék hírek

2021.02.16. 18:34

Tizenhárom afgánt és két pakisztánit fogtak el a rendőrök Gyulán

A gyulai közúti határátkelőhelyen a rendőrök a román hatóság munkatársaival közösen tartóztattak fel 15 külföldi férfit, akik Romániából érkező kamionokban rejtőzködtek.

beol.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Békés megyei rendőrök kedden tizenöt, az államhatár illegális átlépésével próbálkozó külföldit tartóztattak fel – olvasható a police.hu közleményében.

A gyulai közúti határátkelőhelyen ezen a napon 10 óra körül belépésre jelentkezett egy román rendszámú kamion, amelynek rakterében nyolc migráns rejtőzködött.

Egy órával később pedig a járműveket közösen átvizsgáló magyar és román rendőrök egy bolgár honosságú teherautóban megbújva találtak hét külföldit. A határsértők egyik esetben sem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat. Közülük tizenhárman afgán, míg ketten pakisztáni állampolgárnak vallották magukat.

Nem rendelkeztek a határátlépéshez szükséges okmányokkal, így nem léphettek be Magyarország területére. A román hatóság eljárást indított ellenük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában