ügyészségi hírek

2021.01.12. 08:15

Hamis rendszámtáblákkal autózott egy kovácsházi férfi

Folytatólagosan elkövetett egyedi azonosító jel meghamisításának bűntette miatt emelt vádat és közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt a Battonyai Járási Ügyészség egy 52 éves büntetett előéletű férfi ellen, aki gépkocsiját hamis rendszámtáblákkal használta – tudtuk meg a Békés Megyei Ügyészi Szervek tájékoztatójából.

V. E.

A mezőkovácsházi férfit először 2019. augusztus 23-án, Hódmezővásárhelyen, a Szántó Kovács János utcában érték azon a rendőrök, hogy egy olyan személygépkocsival közlekedik, aminek egyedi azonosító jelét meghamisította.

A férfi ugyanis az autó hátuljára, az eredeti hatósági jelzés helyére egy, az eredetivel megegyező méretű, de anyagában és minőségében attól eltérő, interneten vásárolt rendszámtábla másolatot szerelt fel.

Egy hónappal később, szeptember 25-én, Mezőkovácsházán, az Orosházi úton ismételten így közlekedett ugyanazzal a gépjárművel, annyi különbséggel, hogy ekkor nem az autó hátulján, hanem annak elején volt hamis a rendszámtábla.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában