kék hírek

2020.12.08. 18:17

Tizenhárom határsértőt fogtak el a megyében

Kilenc határsértőt fogtak el a rendőrök Gyula külterületén. Emellett a gyulai közúti határátkelőhelyen a román hatóság munkatársaival négy afgán férfit találtak egy Romániából érkező teherautó rakterében.

police.hu

A Békés megyei rendőrök az elmúlt 12 órában tizenhárom határsértőt tartóztattak fel. Kilenc magát irakinak valló állampolgárt és egy török férfit kedden 9 óra 45 perckor a Magyar Állam Vasutak egyik munkatársának jelzése alapján fogtak el Gyula külterületén, a Remetei vasúti átjárónál. Egyikük sem tudta hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságát és azt, hogy jogszerűen tartózkodott Magyarországon, a rendőrök ezért előállították őket a Gyulai Határrendészeti Kirendeltségre, ahol idegenrendészeti eljárás indult ellenük.

Fotó: police.hu

Négy férfi pedig egy 10 óra 25 perckor a gyulai közúti határátkelőhelyen belépésre jelentkező román rendszámú kamion rakterében rejtőzködött. A járművet közösen átvizsgáló magyar és román rendőrök találtak rájuk. Mindannyian azt állították, hogy afgán állampolgárok, de nem tudták igazolni a személyazonosságukat, nem rendelkeztek a határátlépéshez szükséges okmányokkal.

A Gyula külterületén elfogott kilenc határsértőt a rendőrök 16 órakor átadták a román hatóság képviselőinek. A tehergépkocsiban rejtőzködő illegális migránsok nem léphettek be Magyarország területére, ellenük a román hatóság indított eljárást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában