ügyészségi hírek

2020.12.24. 12:32

Kar- és nyakláncot lopott lakótársától egy banai-sarkadi férfi

Írországban lopta meg magyar lakótársát az az 51 éves banai-sarkadi férfi, akivel szemben a közelmúltban lopás miatt emeltek vádat – közölte a megyei főügyészség. Azt indítványozták, hogy a tettét beismerő férfit ítélje a bíróság végrehajtandó börtönbüntetésre.

L. B.

Forrás: Shutterstock illusztráció

A vádlott év elején a szigetországban dolgozott, és másokkal közös albérletben lakott Enniscorthy városában. Január 17-én a reggeli órákban, miután a lakótársai elmentek dolgozni, a férfi átkutatta az albérletet, és a lakóház egyik szobájában megtalálta az egyik magyar lakótársa arany ékszereit, egy karláncot és egy nyakláncot. A férfi magához vette a 700 ezer forint értékű ékszereket, valamint megfújt egy doboz cigarettát is, majd felszállt a Dublinból Budapestre tartó repülőjáratra.

Miután a sértett délután a munkából visszatért, észrevette, hogy értékei eltűntek. Ezért telefonon bejelentést tett a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság ügyeleti osztályára. Elmondta, hogy a vádlott feltehetően az este folyamán repülővel Dublinból Budapestre érkezik. A vádlottat a rendőrség Budapesten, a repülőtér területén elfogta, megtalálták nála az ellopott dolgokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában