ügyészség

2020.09.15. 11:00

Becsületsértést követett el a rendőrökkel szemben egy férfi Csabán

Két rendbeli becsületsértés vétsége miatt emelt vádat a csabai ügyészség egy 20 éves büntetlen előéletű, de hátrányos jogkövetkezmények alatt álló medgyesegyházi férfi ellen, aki garázdaság vétsége miatt tölti próbaidejét – tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.

V. E.

A férfit május 14-én este Békéscsabán, a Boczkó Dániel téren igazoltatták rendőrjárőrök. Az ittas állapotban lévő terhelt a vele szemben jogszerűen intézkedő két rendőrt szidalmazni és sértegetni kezdte, becsületük csorbítására alkalmas kifejezésekkel illetve őket. A szidalmazás során a kezeit is felemelte és többször a levegőbe csapott, ami miatt testi kényszer alkalmazásával földre vitték és megbilincselték.

A járási ügyészség vádiratában indítványozta, hogy a bíróság a férfival szemben korábban alkalmazott próbára bocsátást szüntesse meg és halmazati büntetésként – tárgyalás mellőzésével hozott büntetővégzésében – pénzbüntetést szabjon ki nála.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában