bírósági tárgyalás

2020.07.09. 15:00

Vascsővel vertek meg egy idős, ladányi nőt

Körösladányban másfél évvel ezelőtt vascsővel vertek meg egy idős nőt, majd a fűtetlen padlón hagyták megkötözve. Az előkészítő ülést csütörtökön tartották, novemberben folytatódik a tárgyalás.

B. O.

Előkészítő ülést tartott a Gyulai Törvényszék csütörtökön reggel egy másfél évvel ezelőtti körösladányi emberölési kísérlet kapcsán, amelyről korábban hírportálunk is beszámolt. A vádirati tényállás szerint a két vádlott élettársi kapcsolatban állt, és a későbbi sértett közvetlen szomszédságában éltek. Az idős, különböző betegségekben szenvedő sértett házánál 2018. november 13-án délután hat óra körül jelentek meg a vádlottak, rablási szándékkal.

Az első rendű vádlott, a körösladányi B. Mária bejutott a házba, és egy 75 centiméter hosszú, 2 centiméter vastag vascsővel bántalmazta az asztalnál ülő sértettet. Pénzt követelt tőle, majd felráncigálta és kilökte a folyosóra, ahol tovább bántalmazta: a földön fekvő idős nőbe még legalább tízszer belerúgott. A másodrendű vádlott a szintén körösladányi P. Zsolt ezalatt a bejárati ajtónál várakozott. A nő közben átkutatta a házat, és kiadogatott húst, tűzifát a férfinek, aki távozott a helyszínről.

B. Mária folytatta a kutatást a házban, és telefont, ékszekeret, készpénzt vett magához. Ezután az idős nőt megkötözte, és az éjszakát a házban töltötte, miközben a sértett a fűtetlen veranda padlóján feküdt. November 14-én reggel hat óra körül elhagyta B. Mária a házat, és a sértettet otthagyta a verandán, akit a szomszédok odafigyelésének hála találtak meg, életveszélyesen kihűlve, alig 33 Celsius fokos testhőmérséklettel.

A vádirat ismertetése után az ügyész indítványt tett arra az esetre, amennyiben a terheltek az ülésen a bűncselekmény elkövetését elismerik. Az első rendű vádlott nem ismerte el bűnösségét, szavai szerint, nem embert ölni ment. Úgy nyilatkozott, hogy életveszélyt okozó testi sértésben érzi magát bűnösnek, a rablást pedig egyedül, társ nélkül követte el. Mindezek mellett kijelentette, nem erőszakkal ment be a sértetthez.

A másodrendű vádlott megtagadta a vallomástételt, és két tanú meghallgatását kérte, akik elmondása alapján bizonyítani tudják azt, hogy nem volt jelen a bűnesetnél.

A bíróság végül kihirdette, hogy a tárgyalás november 24-én folytatódik, ahol több tanút is meghallgatnak az ügyben.

ELŐZMÉNYEK:

Borítókép illusztráció: Shutterstock.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában