gyorsbeavatkozó gépjármű

2020.07.16. 14:53

Három új autót kaptak a megyei tűzoltók

Három új tűzoltójármű teljesít szolgálatot Békés megyében – közölte a katasztrófavédelem.

L. B.

Fotó: katasztrofavedelem.hu

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság egy erdőtüzek oltására alkalmas Volkswagen Amarok gyorsbeavatkozó gépjárművet vehetett át a minap ünnepélyes keretek között Budapesten. Ezzel egy csökkentett létszámú – azaz hatfősnél – kisebb raj szállítható, valamint önállóan beavatkozó járműként is bevethető, elsősorban az erdőtüzek oltásakor. Alkalmas arra, hogy nehéz terepen, kis intenzitású tüzeknél a tűzoltókat és a szükséges kéziszerszámokat, oltóberendezéseket, valamint a kellő oltóanyagot a helyszínre szállítsa.

Fotó: katasztrofavedelem.hu

A jármű háromezer köbcentiméteres hengerűrtartalommal, 150 kilowattos hajtómotorral és összkerékmeghajtással rendelkezik, kapcsolható hátsó differenciálzárral, motor- és hajtásláncvédő-lemezzel, öt tonna névleges teherbírású csörlővel és vonóhoroggal felszerelt, az utastere ötszemélyes.

A tótkomlósi önkéntes tűzoltó egyesület és a gyulai járási mentőcsoport szintén egy-egy felmálházott Volkswagen Amarokot vehetett át. A plató gyári kialakítású, merev szerkezetű, kihúzható raktértálcával, alumínium tárolórendszerrel, valamint zárható, merev szerkezetű platófedéllel rendelkezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában