hamis webbolt

2020.05.28. 16:14

Vádat emelt a Szeghalmi Járási Ügyészség az internetes csaló ellen

Üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és csalás vétsége miatt emelt vádat a napokban a Szeghalmi Járási Ügyészség egy 28 éves büntetett előéletű, különös visszaesőnek minősülő győri férfivel szemben, aki internetes csalásokat követett el.

B. O.

Az illető még 2017-ben olyan hamis weboldalt hozott létre, amely mobiltelefonokat értékesítő internetes áruház látszatát keltette. Ezt követően regisztrált az egyik netes apróhirdetési oldalra és több olyan mobilt is meghirdetett eladásra, amelyekkel a valóságban nem rendelkezett. Az érdeklődőket az általa létrehozott webáruházba irányította, akik ezután előre átutalták a férfinek a megrendelt készülékek árát. Az elkövető négy sértettnek összesen 216 ezer forint kárt okozott, ami nem térült meg.

A járási ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfit végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje, tiltsa el a közügyek gyakorlásától, valamint kötelezze őt a sértettek részére okozott kár megtérítésére is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában