Orosháza

2020.04.05. 12:53

Több tízezer forintos kárt okozott az internetes csaló

Az Orosházi Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett csalás miatt emelt vádat egy 26 éves miskolci férfival szemben az Orosházi Járásbíróság előtt a napokban.

N. T.

Forrás: Shutterstock illusztráció

A férfi 2018. március 5-e és 2018. augusztus 7-e között különböző internetes apróhirdetési oldalakon mobiltelefonokat, karórákat és egy alkalommal laptopgépet kínált eladásra.

A hirdetésre jelentkezőkkel abban állapodott meg, hogy bankszámlájára előzetesen átutalják a vételárat. A pénz megérkezését követően a férfi a meghirdetett árucikket nem küldte el a vevők részére, ugyanis azokkal ténylegesen nem is rendelkezett. A férfi 10 személynek 8.000 forinttól 33.000 forintig terjedő kárt okozott, amely a nyomozás során nem térült meg.

Az Orosházi Járási Ügyészség a büntetlen előéletű férfival szemben beismerése esetére próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását, továbbá részben az okozott kár megtérítését, valamint részben vagyonelkobzás elrendelését indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában