Békés megye

2020.02.19. 11:25

Másfél liter sör után ült volán mögé a kamionos, árokba borulás lett a vége

Az Orosházi Járási Ügyészség a napokban ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt állított bíróság elé egy 33 éves almáskamarási illetőségű, de békéscsabai tartózkodási helyű férfit.

Forrás: Shutterstock illusztráció

Az eljáró ügyészi szerv gyorsított eljárás keretében a bűncselekmény elkövetésén tetten ért és beismerő terheltet az elkövetéstől számított 12. napon bíróság elé állította, ezzel jelentősen hozzájárulva az eljárás gyors és hatékony lefolytatásához.

A férfi január 25-én az esti órákban Kiszomboron egy 10 órás kamionút után 1,5 liter sört fogyasztott el, ez azonban nem tartotta vissza attól, hogy egy autó volánja mögé üljön és Békéscsabára induljon a Makó-Tótkomlós-Kaszaper-Csanádapáca útvonalon. 21 óra után nem sokkal a 4432. számú úton Csanádapáca külterületén ittassága folytán letért az út vonalvezetésétől, a menetirány szerinti bal oldali vízelvezető árokba hajtott, ahol egy fának csapódott, végül az autó a feje tetején állt meg.

A férfi a járművezetés alatt enyhe fokú alkoholos befolyásoltság alatt állt. Az Orosházi Járásbíróság az ittas járművezetés miatt is büntetett előéletű férfit 400.000.-Ft pénzbüntetésre ítélte és 3 évre eltiltotta a „B” kategóriába tartozó járművek vezetésétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában