letartóztatás

2020.02.23. 09:34

Begyógyszerezte, majd kirabolta az öntudatlan szarvasi férfit

A Szarvasi Járási Ügyészség társtettesként elkövetett rablás bűntette miatt kezdeményezte egy 26 éves kiskunhalasi illetőségű, de szarvasi tartózkodási helyű nő letartóztatását, aki még 2019 márciusában rabolt ki egy férfit úgy, hogy gyógyszert kevert az italába.

Forrás: police.hu

A prostitúcióból élő nő 2019. március 15-én a késő esti órákban jelent meg ismeretlen társával az akkor 74 éves férfi szarvasi lakóházánál; a sértett behívta a két nőt a lakásába és itallal kínálta őket. A nők az idős férfi figyelmetlenségét kihasználva altatót kevertek az italába, amelynek hatására a sértett rövid időn belül elaludt, öntudatlan állapotba került, ezalatt a nők a lakásból eltulajdonítottak egy mobiltelefont, 15 ezer forint készpénzt, 10 db biztonsági zárhoz tartozó kulcsot, valamint a hűtószekrény fagyasztójából 1,5 kg húst és 1,5 kg készételt.

A kényszerintézkedés kezdeményezésére egyrészt a szökés, elrejtőzés veszélye miatt került sor, másrészt attól is alappal lehetett tartani, hogy a nő a sértett vagy a tanúk befolyásolásával a bizonyítás sikerét veszélyeztetné. A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója február 13-án egy hónapra rendelte el a nő letartóztatását. Társának azonosítása folyamatban van.

Előzmény:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában