Békéscsaba

2019.12.04. 13:50

Három ittas sofőr ügyében emeltek vádat

A büntetővégzés meghozatalára irányuló tárgyalás-mellőzéses eljárások terén az előző héten is jellemzőek voltak térségünkben az ittas járművezetések. A Békéscsabai Járási ügyészség három ügyben is ilyen módon emelt vádat az ittasan vezetők ellen.

beol.hu

Forrás: Shutterstock illusztráció

Az első ügyben egy 32 éves biatorbágyi nő október 26-én az éjszakai órákban Békéscsabán, egy ismerősénél legalább 0,5 dl pálinkát fogyasztott el, az azonban nem akadályozta meg abban, hogy autója volánja mögé üljön. A nőt 2 óra körül a megyeszékhely lakott területén kívül, a 44-es számú főúton rendőri intézkedés alá vonták és megszondáztatták; a nő a járművezetés alatt enyhe fokú alkoholos befolyásoltság alatt állt.

A második ügy szereplője egy 55 éves békéscsabai férfi, aki november 13-án az esti órákban Békéscsabán, egy italmérő helyen legalább 6 dl sört és 0,6 dl tömény szeszes italt fogyasztott el, majd másnap reggel fél 8 körül ült be az autójába. Békéscsabán, a Szarvasi út 15. szám előtt vonták rendőri intézkedés alá és alkoholszondát alkalmaztak vele szemben; a férfi igen enyhe fokú alkoholos befolyásoltság alatt vezetett.

A harmadik ügyben egy 38 éves békéscsabai férfi szeptember 21-én a délutáni órákban egy borozóban legalább 2 liter sört és 0,5 dl pálinkát fogyasztott el. Ezt követően 17 óra körül felült a segédmotoros kerékpárjára és azzal bukósisak nélkül Békéscsabán közlekedett. Ittas állapota miatt a Felső-Körös soron elvétette az út vonalvezetését, nekiütközött a kiemelt szegélynek és elesett. A baleset következtében 8 napon belül gyógyuló fejsérüléseket szenvedett. A férfi úgy vett részt a közúti közlekedésben, hogy közepes fokban állt alkoholos befolyásoltság alatt.

A Békéscsabai Járási Ügyészség mindhárom elkövetővel szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy a bíróság az első ügyben a közúti járművezetéstől, a második ügyben a „B” kategóriába tartozó, a harmadik ügyben az „AM” kategóriába tartozó járművek vezetésétől tiltsa el az elkövetőt – tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában