Szeghalom

2019.11.08. 15:09

Kábítószer birtoklásának vétsége miatt ítéltek el egy férfit

A Szeghalmi Járási Ügyészség vádiratai alapján szabálysértési értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétsége és kábítószer birtoklásának vétsége miatt ítélt el egy többszörösen büntetett előéletű 27 éves szeghalmi férfit a Szeghalmi Járásbíróság október 29-én.

A férfi szeghalmi lakásában 2017. október 19-én kábítószer tartalmú cigarettamaradványt találtak, amelyet a férfi korábban vásárolt és fogyasztott el. A férfi 2018. október 23-án az esti órákban lopási szándékkal jelent meg egy szeghalmi családi háznál; kábítószerhez akart jutni, mivel aznap délután, amikor vásárlási szándékkal kereste fel a sértettet, nem járt sikerrel.

A férfi a ház közelében lévő árokból felvett egy nagyobb követ, azzal betörte a ház egyik szobai ablakát, a lyukon benyúlva kinyitotta az ablakot és bemászott a szobába, ahol kutatást végzett. A férfi 4 ezer forintnyi aprópénzt talált, azzal távozott a házból. A Szeghalmi Járásbíróság a férfit 60 nap elzárásra ítélte, kötelezte a sértett kárának megtérítésére, valamint a felmerült közel 80 ezer forintos bűnügyi költség megfizetésére – tájékoztatott közleményében a Békés Megyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában