Békéscsaba

2019.10.23. 07:36

Vádemelés: százezres számlát csinált egy hotelben és még lopott is

A Békéscsabai Járási Ügyészség kisebb értékre üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és 3 rendbeli lopás miatt emelt vádat egy többszörös és különös visszaesőnek minősülő, jelenleg is jogerős szabadságvesztés büntetését töltő 26 éves békéscsabai férfi ellen.

Forrás: Shutterstock illusztráció

A férfi 2018. december 26-án reggel megjelent egy békéscsabai hotelben egy kiskorú lánnyal és kivett egy szobát azzal, hogy azt majd az anyja fogja kifizetni. Két napig maradtak a hotelben, amelynek során ételeket és italokat is rendeltek, közel 100.000.-Ft-os számlát csináltak.

2018. december 28-án a szálloda recepciósa felhívta a számla kiegyenlítésére, akkor a vádlott arra hivatkozva, hogy a rendőrség értesítette az autója megrongálásáról és ezért sürgősen el kell mennie, elkérte a szálloda kerékpárját és azzal távozott a helyszínről. Ezen felül három lopás is a vádlott terhére róható: két üzletből mobiltelefonokat, míg egy óra-ékszer üzletből két darab aranygyűrűt lopott el.

A járási ügyészség vádiratában fegyházbüntetés kiszabására tett indítvány a férfival szemben azzal, hogy a bíróság a közügyek gyakorlásától is tiltsa el, illetőleg kötelezze az okozott kár megtérítésére – tájékoztatott közleményében a Békés Megyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában