Vádemelés

2019.04.18. 08:50

Embercsempészés miatt kell felelnie az aradi férfinak

A Battonyai Járási Ügyészség vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt emelt vádat egy 44 éves aradi férfi ellen, aki tavaly december elején öt török állampolgárt akart átcsempészni a román-magyar határon Battonyánál.

A román állampolgárságú vádlott a cselekményt megelőzően, de pontosabban meg nem határozható időben elhatározta, hogy embercsempészésből tesz szert bevételre, ebből a célból a tulajdonát képező kistehergépkocsit is átalakította: a raktér vezetőfülke felőli oldalán OSB lapok felhasználásával egy speciális, 35 cm széles rejtekhelyet alakított ki.

A vádlott tavaly december 11. napján az esti órákban Arad külterületén 5 fő – schengeni vízummal nem rendelkező – török állampolgárt vett fel, akiket a jármű rakterében kialakított rejtekhelyen elbújtatott, majd őket szállítva szegedi úticéllal lépett át a román-magyar államhatáron Battonyánál; cselekményét a határátlépés során végzett ellenőrzés fedte fel.

A vádlott vagyoni haszonszerzés végett nyújtott segítséget az 5 fő török állampolgárnak ahhoz, hogy a román-magyar államhatárt Románia felől a Battonya, Aradi út közúti határátkelőhelyen engedély nélkül, a jogszabályi rendelkezések megszegésével átlépjék.

A Battonyai Járási Ügyészség a román férfivel szemben vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt emelt vádat.

Az ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a letartóztatásban lévő vádlottal szemben börtönbüntetést szabjon ki, tiltsa el a közügyek gyakorlásától és az átalakított járművet kobozza el. Az eljárás a Battonyai Járásbíróságon folytatódik – tájékoztatott közleményében a Békés Megyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában