baleset/füzesgyarmat

2019.02.11. 15:02

Lezárták a visszaeső ittas sofőr ügyét

Súlyosan ittas állapotban vezetett és balesetet okozott egy férfi Füzesgyarmaton. A vezetői engedélyét szintén ittas járművezetés miatt korábban bevonták. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

police.hu

Fotó: Shutterstock illusztráció

A munkahelyéről használatra kapott autóval okozott balesetet egy férfi. Füzesgyarmaton, a Kossuth utcában, 2018. december 6-án 10 óra 30 perc körül nekiment egy parkoló autónak. Személyi sérülés nem történt, de a férfinél az alkoholszonda ittasságot jelzett, ezért mintavételre előállították és büntető feljelentést tettek ellene. Az eljárás során kirendelt igazságügyi orvos szakértő megállapította, hogy a férfi súlyosan ittas állapotban vezetett.

Vezetői engedélye nem volt, mert a rendőrség szintén ittas járművezetés miatt négy hónappal korábban egy évre eltiltotta a járművezetéstől. A munkahelyén ennek ellenére azt mondta, hogy van vezetői engedélye és használta is a számára a munkába járáshoz biztosított személygépkocsit.

Az engedély nélküli vezetés miatt a 44 éves füzesgyarmati férfit szabálysértési eljárásban vonták felelősségre. Az ittas járművezetés miatt indult nyomozás vizsgálati szakaszában pedig a Szeghalmi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait múlt hét pénteken átadta az ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában