nincs még jogerős ítélet

2019.01.10. 11:29

Öt évre ítélték az ikertestvérét megkéselő férfit

Ítéletet hirdetett a Gyulai Törvényszék annak a füzesgyarmati férfinak az ügyében, aki aki 2017-ben egy késsel hasba szúrta ikertestvérét illetve bántalmazta akkor 70 éves édesanyját. Jogerős ítéletet a Szegedi Ítélőtábla fog hirdetni.

L. B.

Fotó: Shutterstock Illusztráció

Öt év börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte testi sértés miatt csütörtökön a Gyulai Törvényszék azt az 51 éves füzesgyarmati férfit, B. Sándort, aki 2017-ben egy késsel hasba szúrta ikertestvérét, Józsefet, illetve bántalmazta akkor 70 éves édesanyját, valamint meglökött a családsegítő központnál egy súlyosan beteg, akkor 58 éves helyi férfit. Mivel 2017 szeptembere óta előzetes letartóztatásban van – és marad is –, két év múlva bocsátható feltételes szabadságra. Az ítélet nem jogerős, az ügy végére a Szegedi Ítélőtábla tesz pontot.

A B. ikrek között feszült volt a bűncselekmények időszakában a viszony, mondhatni terrorban tartották egymást. 2017-ben 11 alkalommal intézkedtek a rendőrök, volt, hogy Sándor, volt, hogy József tett bejelentést a rendőrségre a Klapka utcai otthonukból, megesett, hogy azért, mert József megette Sándor ebédjét, elszívta a cigarettáját, megitta a kávéját, vagy azért, mert nem hagyta tévézni.

A vádlott elismerte, hogy bántalmazta édesanyját, azt viszont tagadta, hogy egy törött szék lábával és egy nadrágszíjjal is verte volna. Elismerte, hogy meglökte a súlyosan beteg 58 éves férfit is. Nem tagadta, hogy egy alkalommal egy rádió zsinórjával ütlegelte ikertestvérét, azt azonban igen, hogy egy egy másik alkalommal késsel hasba szúrta. Szerinte nem volt benne szándékosság, József lépett bele a szúróeszközbe. József viszont azzal hívta a mentőket, hogy az ikertestvére megszúrta, a szakértő is toló mozdulatot valószínűsített.

Előzmények:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában