galériával és videóval

2018.09.17. 17:20

Különböző vészhelyzetekkel és megoldásukkal ismerkedtek meg a résztvevők

Az Országos Baleset-megelőzési Bizottság és a Magyar Biztosítók Szövetsége „Biztonság hete” címmel szervezett országos programot. Ennek keretében Békés megyében hétfőn, Békéscsabán, a Szent István téren várta az érdeklődőket a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság.

B. O.

A 10 órakor kezdődő rendezvényen több állomáson, különböző megközelítésben foglalkoztak a szakemberek a biztonság kérdésével. Az érdeklődők vetélkedőkön, interaktív játékokban vehettek részt, hasznos ismereteket sajátíthattak el, és tanácsokat is kaphattak.

 

– Az esemény gyakorlatközpontú, úgy próbáljuk átadni az ismereteket a kisebbek és a nagyobbak számára egyaránt, hogy nemcsak elmondjuk, hanem ki is lehet próbálni, részt lehet venni az egyes szituációkban – árulta el Vargáné Szombati Andrea rendőr őrnagy a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Videó: police.hu

Ott jártunkkor több tucatnyi fiatal és felnőtt vett részt a rendezvényen. A megkérdezettek kiemelték az úgynevezett részeg szemüveget, melynek segítségével józanul is meg lehetett tapasztalni, hogyan, miként érzékeli környezetét, a körülötte lévő forgalmat egy ittas közlekedő. Kicsivel távolabb egy felnőtt gyakorolta a parkolást, tükrök segítségével. A tér másik végén pedig egy tesztpályán, a vezetés közbeni telefonozás veszélyeit mutatták meg a szakemberek. A feladat szerint a kijelölt pályát úgy kellett teljesíteni, – a felállított bóják érintése nélkül, – hogy közben a vezetőnek folyamatosan, különböző kérdésekre kellett válaszolnia.

Fotó: Imre György

Mindezek mellett a katasztrófavédelem is bemutatót tartott. A szervezet szakemberei többek közt a tűzesetek megelőzésével kapcsolatos információkkal szolgáltak, a gyermekek számára pedig játékos feladatokkal, apró ajándékokkal készültek. A megkérdezett kicsik kifejezetten élvezték azt az L alakú sátrat, melynek egyik végéből a másikba kellett eljutniuk, úgy, hogy közben a szakemberek füstöt szimulálva nehezítették a tájékozódást. A kisebbeknél a másik favorit a tűzoltás volt, itt porral oltóval kellett elfojtaniuk egy mesterséges tüzet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában