kék hírek

2018.08.07. 11:37

Biztonságról szóló foglalkozásokat tartottak nyári táborokban

Békéscsabai, csorvási és dobozi gyermekprogramokon is járt a Békéscsabai Rendőrkapitányság bűnmegelőzési főelőadója.

police.hu

Békés megyében a rendőrség igyekszik segíteni azokat a kezdeményezéseket, amelyek az iskolás gyermekek nyári szünidejének hasznos eltöltését célozzák. A rendőrök megyeszerte vesznek részt gyermekprogramokon, látogatnak el nyári táborokba azért, hogy a bűncselekmények, valamint a közlekedési balesetek megelőzése érdekében információkat adjanak át a gyermekeknek.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság bűnmegelőzési főelőadója, Szilágyi Ilona r. százados júliusban Békéscsabán, Dobozon és Csorváson tartott foglalkozásokat. A témák között szerepelt az internet veszélyeiről, valamint a 112-es segélyhívó használatáról szóló tájékoztató is.

Fotó: police.hu

Elhangzott, hogy mindenkinek alaposan át kell gondolnia, milyen információkat, képeket oszt meg magáról a világhálón. A különböző alkalmazásokhoz használt jelszavakra vigyázni kell, nem szabad azokat másoknak elmondani. Idegenek kérdéseire, kéréseire a gyerekek ne válaszoljanak, mutassák meg szüleiknek az ilyen üzeneteket!

A rendőrnő megbeszélte a gyermekekkel azt is, hogy milyen helyzetekben kell használni a 112-es egységes segélyhívót, mit tehetnek saját maguk és társaik biztonságáért. Szó esett arról, hogy a személyes dolgaira mindenkinek magának kell vigyáznia. Mobiltelefont, tabletet, táskát, pénztárcát nem szabad őrizetlenül hagyni.

A táborokban a gyermekek megnézhettek egy rendőrségi szolgálati autót és kisebb ajándékokat, hasznos információkat tartalmazó kiadványokat is kaptak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában