orgazdaság

2018.07.27. 10:06

Három és fél millió forint értékű cigarettát foglaltak le a pénzügyőrök

A NAV Békés megyei pénzügyőrei pár héten belül újabb három orgazdát kapcsoltak le. A három helyszínen összesen három és fél millió forint értékű cigarettát találtak.

A pénzügyőrök Gyulán ellenőrizték azt a férfit, akinek a kocsijában 2 000 doboz (Compliment, Lifa, Marvel) zárjegy nélküli cigarettát találtak. Az autó vezetőfülkéjében, a raktérben és a motortérben is adózatlan cigaretta lapult.

Szintén Gyulán, egy másik helyszínen jövedéki ellenőrzéssel egybekötött helyiségellenőrzést tartottak a NAV munkatársai és mintegy 300 doboz adózatlan dohányterméket találtak. Minkét férfi azt mondta, hogy a cigarettát saját fogyasztásra vásárolta a gyulai piacon egy ismeretlentől.

Egy Románia és Németország között menetrendszerűen közlekedő busz ellenőrzésekor az egyik utas duplafalú bőröndjében mintegy 400 doboz (Ashima, Rothmans) adózatlan dohányt találtak a pénzügyőrök. A férfi elmondása szerint továbbértékesítési céllal vásárolta a cigarettát.

A NAV munkatársai a három helyszínen talált csaknem 2 700 doboz füstölnivalót lefoglalták, és orgazdaság miatt feljelentést tettek a pénzügyi nyomozóknál. A lefoglalt cigaretta értéke meghaladja a három és fél millió forintot – tájékoztatott közleményében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Békés Megyei Adó- és Vámigazgatósága.

Borítókép: Shutterstock illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában