lezárt nyomozás

2018.05.07. 18:47

Nem adott elsőbbséget a sofőr, vádat emelhetnek ellene

A rendőrség vádemelést javasol egy férfi ellen, mert Gyomaendrődön úgy hajtott be egy kereszteződésbe, hogy nem adott elsőbbséget egy másik jármű vezetőjének.

police.hu

Súlyos sérüléssel járó közlekedési baleset történt március 20-án, 5 óra előtt néhány perccel Gyomaendrődön. Egy kisteherautó vezetője a Selyem utca és az Apponyi utca kereszteződésében, a tábla utasítása ellenére nem adott elsőbbséget egy másik tehergépkocsi vezetőjének. Összeütköztek és az előbbi jármű utasa súlyosan megsérült. A balesetet okozó román sofőr elismerte a felelősségét – írja a police.hu.

Fotó: Police.hu

Elmondása szerint későn vette észre a kereszteződést és azt, hogy elsőbbséget kellett volna adnia. Vészfékezett, de a havas úton már nem tudott megállni.

A rendőrség a 36 éves férfit közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésével gyanúsítja és vádemelést javasol ellene. A Szarvasi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Alosztálya a baleset után elrendelt nyomozást május 4-én lezárta és a büntetőeljárás iratait továbbította a Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészségre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában