Vádemelés

2018.04.20. 09:06

Nyolc évet is kaphat az idős férfit életveszélyesen bántalmazó férfi

A Békés Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal a 38 éves szarvasi férfival szemben, aki egy idős férfit bántalmazott, majd az eljárás során a hatóságok elől Németországba szökött.

A szarvasi férfi 2016. április 3-án a késő délutáni órákban Szarvas külterületén szóváltásba keveredett a 74 éves sértettel, aki felrótta neki, hogy az egyik zártkerti ingatlan kerítése mellett vizelt. A vádlott az idős férfit a földre rántotta, majd több alkalommal fejbe rúgta. A sértett a bántalmazástól többek között koponyaűri sérüléseket szenvedett, és csak a véletlenen múlott, hogy nem alakult ki nála életveszélyes sérülés – olvasható a Békés Megyei Főügyészség közleményében.

A testi sértés miatt többszörösen büntetett előéletű férfit 2016. április 4-én hallgatták ki gyanúsítottként, ezután a nyomozás során hosszabb időre Németországba ment, azonban erről a rendőrséget nem tájékoztatta. A férfit elfogatóparancs alapján február 26-án fogták el, amikor ügyei intézése miatt visszatért Szarvasra. Ezután a férfi előzetes letartóztatását a bíróság elrendelte.

A Békés Megyei Főügyészség a férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével vádolja, amely 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. A főügyészség a büntetett előéletű vádlottra végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában