LEZÁRT ÜGY

2018.04.30. 10:31

Háromszor rabolt ki egy nyugdíjast: vádat emelnek ellene

A rendőrség vádemelést javasol egy férfi ellen, mert Kevermesen háromszor kirabolt egy 62 éves férfit. A gyanúsítottat a Békés megyei rendőrök Budapesten fogták el.

police.hu

Rablás és magánlaksértés bűntettek elkövetésének megalapozott gyanúja miatt javasol vádemelést a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság egy férfi ellen. A kevermesi T. Ivánt a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztályának rendőrei február 20-án fogták el Budapesten, miután a nyomozók olyan információkhoz jutottak, hogy a fővárosban rejtőzködik.

A 23 éves férfi a gyanú szerint háromszor rabolt ki egy 62 éves nyugdíjast Kevermesen. Először 2017 decemberében volt nála, berúgta a házának a bejárati ajtaját, kést szorított a férfi torkához és pénzt követelt tőle. Másodszor 2018 januárjában ment el hozzá és azzal fenyegette, hogy megöli, ha nem ad neki pénzt. A megfélemlített férfi mindkét alkalommal néhány ezer forintot adott a támadójának, de a történtekről nem szólt senkinek, a rendőrséget sem értesítette. Harmadjára február 3-án, este jelent meg nála T. Iván, de ekkor pénzt nem tudott elvinni, a hűtőből vett ki élelmiszert. A 62 éves férfi ezután ment be a rendőrségre és tett bejelentést mindhárom esetről.

A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság a jelenleg előzetes letartóztatásban lévő T. Ivánt rablás bűntett és magánlaksértés bűntett elkövetésével gyanúsítja. Az ügyben elrendelt nyomozást a rendőrkapitányság április 26-án lezárta és a büntetőeljárás iratait vádemelési javaslattal továbbította a Battonyai Járási Ügyészségre.

Videó: police.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában