bírósági ítélet

2018.02.20. 15:12

Személyi szabadság megsértésében találták bűnösnek a békéscsabai férfit

Veszekedtek, verekedtek, majd azért, hogy ne mehessen el a lakásból, a férfi bezárta a bejárati ajtót. Azt a nő segítségére siető barátai rúgták be, így tudott csak elmenekülni, mezítláb, szinte mindent hátrahagyva – ezzel ért véget egy három-négy hónapig tartó románc, és emiatt álltak a felek kedden a Békéscsabai Járásbíróság elé.

Licska Balázs

A vádirati tényállás szerint tavaly április 8-án, egy belvárosi szórakozóhelyen összeveszett a 36 éves Áron és kedvese, a 22 éves Cintia, azaz a későbbi vádlott és a sértett. Cintia úgy döntött, hogy elhozza cuccait Árontól. Nagyjából hajnali 3 óra lehetett, amikor a Kvasz András utcai lakásban a férfi át is adta a nőnek a dolgait, de elvette tőle a kulcsát, és bezárta a bejárati ajtót, azaz megfosztotta kedvesét a személyi szabadságától.

Cintia megütötte Áront, azonban a férfi sem maradt adós, ugyancsak ütött, valamint ellökte a nőt. Amikor a sértett egy időre egyedül maradt, szólt ismerősének, segítséget kérve. A barátnő és annak akkori kedvese meg is érkezett a lakáshoz, de a vádlott nem nyitotta ki a bejárati ajtót. Ezért berúgták. Cintia – aki könnyű sérüléseket szenvedett a bántalmazás során – így tudott elmenekülni, szinte mindent, cipőt és kabátot is hátrahagyva. A rendőrséget egyébként Áron értesítette.

– Nem akartam fogva tartani Cintiát, csak nem akartam, hogy olyan állapotban távozzon. Úgy éreztem, hogy felelősséggel tartozom iránta, nem akartam, hogy bármilyen baja essen út közben – védekezett Áron, utalva arra is, hogy exe részeg lehetett, sőt meglátása szerint rendkívül furán viselkedett. Azt elismerte a férfi, hogy elvette a nőtől a kulcsot, és hogy voltak olyan pillanatok, amikor az távozni akart, de szerinte megegyeztek, hogy ott marad és reggel döntenek a jövőről.

A vádirati tényállás szerint Áron nem engedte Cintiának, hogy távozzon a lakásból.

Illusztráció: Shutterstock

Hogy ki és mikor ért a lakásra a szórakozóhelyről, és hogy ki pakolta össze Cintia cuccait, egy ideig kérdőjeles volt, az emlékek ugyanis megkoptak.

A férfi azt mondta, hogy ő ért a lakásra előbb és ő csomagolta össze a nő ruháit egy szatyorba, mivel úgy volt vele, valóban vége a kapcsolatnak. Ezt később a sértett is megerősítette, elmondása szerint kapott egy arra utaló jelzést telefonon a vádlottól, hogy vár rá egy csomag. Egyébként úgy volt, hogy a buli után nála alszik, azonban, mivel összevesztek, úgy döntött, inkább hazamegy. Ám a szórakozóhelyről hazafelé megint meggondolta magát, úgy, hogy rögtön elhozza a dolgait.

A vádhatóság személyi szabadság megsértése miatt emelt vádat a férfival szemben. A Békéscsabai Járásbíróságon ebben mondták ki bűnösnek, és ítélték jogerősen 270 ezer forint pénzbüntetésre.

Se veled, se nélküled kapcsolat

Alig egy nap alatt 84-szer hívta Áron Cintiát, aki nem igazán vette fel a telefont – hangzott el a tárgyaláson. A férfi elmondta, többször is szakítottak, majd újra összejöttek, ezért nem gondolta, hogy most komolyan vége a románcnak. A nő szerint rengeteget veszekedtek, nem volt jó a viszony.

Elmondások szerint véletlen futottak össze este a belvárosi szórakozóhelyen, nem volt megbeszélve a találkozó. Ott is volt balhé. Aztán a vita folytatódott a lakásban.

Áron úgy nyilatkozott: nekitolta, nekilökte exét a kamraajtónak, ami nem záródott megfelelően, így kinyílt, Cintia pedig elesett. Tagadta, hogy megütötte volna a nőt. Hogy miként keletkeztek a sérülései az arcán, a férfi azt mondta: az ő lejáratása miatt összeverethette magát.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában