Békés vármegye

2024.03.14. 07:49

A napsütés mellett záporok előfordulhatnak Békésben

Mutatjuk, milyen időjárásra számíthatunk csütörtökön Békés vármegyében.

Beol.hu

A Nyugat-Dunántúlon és keleten erősen, míg a középső tájakon közepesen felhős lesz az ég - tehát itt várható a legtöbb napsütés. Kisebb zápor előfordulhat. Néha élénk lesz az ÉNy-i szél. 

időjárás, előrejelzés, tavasz, zápor
Tavaszias záporok
Forrás:  Illusztráció: Shutterstock

11-16 fok várható – olvasható a koponyeg.hu oldalon.

Délelőtt a déli és középső országrészben még érezhetjük a lassan távozó kettősfront terhelő hatásait. Ezt követően csak átmenetileg válik frontmentessé az idő, ami ad némi regenerálódási lehetőséget a szervezetünknek, de ez kevés lesz a közel egy hetes folyamatos terhelés után. Szombattól pedig már ismét frontok érkeznek, és ezt a rendkívül változékony időjárást sok ember szervezete csak komoly tünetekkel tudja lekezelni.
A front által érintett területen még mindig jelentkeznek fokozott mértékben a megterhelt keringési rendszer tünetei, gyakoribb szív és légzési panaszok, a vérnyomás nagyobb mértékű ingadozása. Csak lassan enyhülnek a görcsös fájdalmak és az elhúzódó fejfájások. A front utáni helyzetben érdemes lesz kihasználni a napos órákat, a még tiszta levegőt, igyekezzünk minél többet tölteni a szabadban. Ez segíti a természetes D-vitamin pótlást, javítja a mentális állapotunkat és erősíti a meggyengült immunrendszert.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában