Fejlesztés

2023.12.29. 15:04

Parkolók épültek városszerte Orosházán

Az Orosháza kerékpárforgalmi hálózatának fejlesztése II. ütem című projekt kivitelezési munkái befejeződtek.

Csete Ilona

A kerékpáros nyom kijelölése a Dózsa György utcán.

Fotó: Für Henrik

A város területén a parkolási kérdések különösen nagy nehézséget jelentenek. A Fenntartható települési közlekedésfejlesztés II. ütemének a keretében a Hajnal utca s Hajnal-köz, a Kórház, a Bajnok, valamint az Ady utcákon a parkolók, a város környezeti színvonalához illeszkedő, térítés nélkül használható parkolóhelyeket alakítottak ki. Ezen kívül a meglévő kerékpárutakból három szakaszt felújítottak. 

A gépjárművek számának egyre nagyobb mértékű növekedésével egyre nagyobb feladatot jelent a város közlekedésszervezésének hatékony tervezése. A város lakossága abban érdekelt, hogy zavartalanul közlekedhessen, s ügyintézési, bevásárlási, stb. ideje alatt a járműve biztonságos helyen, a KRESZ szabályainak megfelelően legyen elhelyezhető.

A kiadott építési engedélyek alapján létesült, megújult parkolók száma: 226 darab.

Az új parkolók építésén kívül, a meglévő kerékpárforgalmi létesítmény korszerűsítésének tervezése is megvalósult (a Bajcsy Zsilinszky utca páratlan oldal a Katona utcától a körforgalomig; Vásárhelyi út a vasúttól a Gárdonyi utcáig; Szarvasi út a Raksányi-köztől az Üveg-közig). Továbbá megvalósult új kerékpáros nyom kijelölése a Dózsa György utcán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!