Békéscsaba

2023.11.13. 15:05

Nyugodtan aludhatnak a vasút közelében élő kenderföldiek

Jól halad a Békéscsaba-Lőkösháza vasútvonal korszerűsítése – írta Herczeg Tamás országgyűlési képviselő a Facebook-oldalán, aki a minap be is járta a beruházás helyszínét Csicsely Gergővel, a Kenderföldek Egyesület elnökével a pálya Kenderföldek mellett haladó szakaszánál.

Licska Balázs

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő Csicsely Gergővel és a kivitelező szakemberével járt a beruházás helyszínén. Fotó: Herczeg Tamás Facebook-oldala

Ismertette: 1822,7 méteren hosszú hangelnyelő falat építenek a vasúti pálya jobb oldalán, ezzel jelentősen csökkentve a zajterhelést az itt élők számára. A fal 1000 méteren 5,5 méter, majd a további 822,7 méteren 3,5 méter magas lesz. A zajvédő fal alapjai immár elkészültek; az oszlopokat és az elemeket pedig a tervek szerint jövő év tavaszán helyezik el.

Az infrastrukturális fejlesztésnek köszönhetően a vasúti hálózatot két vágányra bővítik, így a jövőben növekszik az alkalmazható sebesség is, ami további előnyökkel jár a közlekedés hatékonysága terén – fogalmazott Herczeg Tamás országgyűlési képviselő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!