Friss források

2023.10.20. 16:57

Támogatások érkeztek Gádorosra és Dombiratosra

Gádoroson tartott sajtótájékoztatót Erdős Norbert országgyűlési képviselő pénteken. Házigazdája, dr. Szilágyi Tibor polgármester mellett megjelent Dombiratos jegyzője, dr. Olasz Imréné is. Friss források érkezéséről számolt be a politikus. A helyszínválasztás sem volt véletlen: a gádorosiak új mini bölcsődéje már teljes létszámmal működik.

Csete Ilona

Dr. Szilágyi Tibor részletezte az Erdős Norbert által bejelentett források felhasználását.

Fotó: Nagy Kristóf

Megnyert pályázatok, téli tüzelőbeszerzés, rendkívüli támogatások az önkormányzatoknak – ezek szerepeltek a bejelentések között. Erdős Norbert elsőként a dombiratosiakról számolt be. A község több mint 3 millió forintot nyert a REKI-n, s majd 1  millió forintot a barnakőszén beszerzésére. 

Fehérné Andorka Ildikó polgármester nevében a jegyző elmondta, megérkezett a rendkívüli települési támogatás, amit a közüzemi díjak kifizetésére fordítanak. A kőszenet is megvették, minden segítség jól hasznosul.

Gádoros 7,6 millió forintot nyert REKI támogatás címén. Barnakőszén beszerzésre pedig 2,3 millió forintot fordíthatnak. A sajtótájékoztató helyszíne a mini bölcsőde előtt volt. A 2X7 fős intézmény maximális létszámmal működik. A 82 milliós pályázat (több mint 6 milliós önrésszel vett részt ebben az önkormányzat) 2022 decemberében Erdős Norbert közbenjárásával kapott 6 millió forintos ráemelést is.

A politikus bejelentette, a gondozási központ energetikai felújítása majd 100 millió forintos forrásból megoldódhat. 200 millió forintot pedig belterületi útfejlesztésre fordíthat a falu.

Dr. Szilágyi Tibor polgármester hozzátette, korszerű bölcsődéjükre nagyon büszkék, öt dolgozónak tudnak munkát biztosítani. A szülők is örülnek a lehetőségnek.

A REKI támogatás a megnövekedett villamosenergia-költségek finanszírozásához segítség. A barnakőszénre kapott 2,3 millió forintos anyagi segítségből megvásárolhatnak 625 mázsa szenet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!