Beol podcast

2023.09.08. 17:37

Élete a mezőgazdaság: Magyar Arany Érdemkeresztet kapott a telekgerendási Kerekes József – podcasttal

A térség mezőgazdasági ágazatában végzett több mint hat évtizedes, magas színvonalú szakmai tevékenysége elismeréseként Magyar Arany Érdemkeresztben részesült a telekgerendási Kerekes József állattenyésztési üzemmérnök, gazdasági szakmérnök, az egykori Békés Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal osztályvezetője. Kerekes József egész életét a mezőgazdaságban töltötte el. Kerekes Józseffel Gyemendi Réka beszélgetett.

Beol.hu

Kerekes József.

Fotó: Bencsik Ádám

Kerekes József szakmai pályafutása Telekgerendáson a Felsőnyomási Állami Gazdaságban (később Békéscsabai Állami Gazdaság) kezdődött, ahol több mint 10 évig dolgozott különböző beosztásokban, például, mint törzstenyésztő, takarmányozási ágazatvezető és a tehenészet telepvezetője.
Pályafutását a telekgerendási Mezőgazdasági Szövetkezetben folytatta, ahol az üzem főállattenyésztője, majd 14 éven keresztül elnöke volt. Irányításával ebben a kritikus időszakban is egy stabil, modern versenyképes vállalkozássá vált a mezőgazdasági nagyüzem. Kényszerű váltást követően Kerekes József pályafutását nyugdíjba vonulásáig a mezőgazdaság szakigazgatási területén folytatta. Falugazdász, vezető falugazdász, szakigazgatási osztályvezető majd hivatalvezetőként továbbra is az ágazatban tevékenykedett.
Nyugdíjas évei alatt is vállalt az ágazathoz kapcsolódó önkéntes feladatokat, mely a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés vármegyei szervezetéhez köthető. Két cikluson keresztül elnöki vezetésével működött a telekgerendási települési agrárbizottság.

Podcast-csatornánkat az Apple-termékeiden bárhova magaddal viheted. Kövess minket ott, vagy a Spotify-on

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!