Augusztus 15-ig jelentkezhet!

2023.08.08. 11:08

Sokat spórolhatnak a gyulaiak az ingyenes, modern izzókkal

Ingyenes lakossági LED-csereprogram elérhető Gyulán, augusztus 15-ig még lehet jelentkezni – tájékoztatott Facebook oldalán dr. Görgényi Ernő polgármester.

Papp Gábor

Augusztus 15-ig lehet regisztrálni, az új izzókat pedig november 1-től 22-ig lehet majd átvenni munkanapokon 9 és 16 óra között az Erkel Ferenc Művelődési Központban.

Fotó: Illusztráció: Shutterstock

Mint a polgármester írta, az infláció, valamint az energiaárak jelentős emelkedése miatt kiemelten fontos, hogy lehetőségeikhez mérten támogassák Gyula város lakosságát, segítséget nyújtva a rezsiköltségeik csökkentésében. A szentendrei székhelyű CYEB Kft. által hirdetett lakossági LED-csereprogram keretében a cég ingyenes LED-fényforrásokat biztosít a Gyulán élők  számára, amely a háztartások kiadásainak csökkentése mellett az önkormányzat klímastratégiában megfogalmazott céljainak elérését is elősegítik. 

Az igénylők kétféle foglalathoz kérhetnek izzókat. Az E 27 típusú (vastag) foglalathoz a régi 100, 75, 60 és 40W teljesítménynek, az E 14-es (vékonyabb) foglalathoz pedig a régi 60 és 40W teljesítménynek megfelelő LED-eket.

 A jogosultsághoz a Gyula városában élőknek egy regisztrációt követően okmányokkal igazolniuk kell lakcímüket, valamint azt, hogy áramszolgáltatással rendelkeznek.  A regisztrációs folyamatot a CYEB Kft. végzi az erre kialakított weboldalon.

Az oldalon a JELENTKEZÉS gombra kell kattintani, majd követni a regisztrációs űrlap utasításait. Meg kell adni a cserére kiválasztott fényforrásokat – a cserére kiválasztott eredeti klasszikus izzókat nem kell leadni. A szerződéskötéshez szükséges dokumentumok: személyi igazolvány és lakcímkártya (fotó az igazolványok mindkét oldaláról), villanyszámla (szolgáltatótól letöltött PDF vagy az első 4 oldal fotója). A regisztráció véglegesítése előtt ki kell választani az ÁTVEVŐHELY mezőben: Gyula Város Önkormányzata.

Mint a polgármester felhívta rá a figyelmet, aki nem rendelkezik interneteléréssel, szintén igényelhet LED-es fényforrásokat. Mivel egy e-mail címről többen is regisztrálhatnak, a családtagok, hozzátartozók, barátok is be tudják nyújtani a szükséges dokumentumokat, ha pedig erre sincs lehetőség, akkor a munkatársaik segítenek. Amennyiben segítségre van szüksége a regisztrációhoz, kérik, jelentkezzen a díjmentesen hívható (06) 66/463-730-as telefonszámon, egyeztessen időpontot munkatársaikkal, majd keresse fel a Családsegítő Központot (Jókai u. 30.), vagy nyitva tartási időben fáradjon be valamelyik városi idősek klubjába. Kérik ,vigye magával a szükséges dokumentumokat!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!