REKI

2023.07.14. 16:49

Plusz forrás érkezik az orosházi önkormányzathoz

Orosházán pénteken tartott sajtótájékoztatót Erdős Norbert, a 4. számú választókerület országgyűlési képviselője és Dávid Zoltán polgármester. Bejelentették: az önkormányzat majd 100 milliót, pontosan 97 millió 171 ezer 176 forint rendkívüli támogatást kap.

Csete Ilona

Orosházán Erdős Norbert bejelentette Dávid Zoltánnal: majd 100 milliós támogatás érkezik

Fotó: Für Henrik

Két jó hírünk van, egyik a rezsikompenzáció, ami lakosságarányosan a második legnagyobb összeg volt a térségben (majd 310 millió forint). Illetve friss hír, a város is nyertese a REKI pályázatnak egy komoly összeggel – jelentette be a politikus, utalva a háborús időszakra, a szankciók okozta gazdasági nehézségekre, s ebben a közegben nincs könnyű  dolga azoknak, akik a plusz forrásokért pályáznak, lobbiznak. Öröm ezért is egy ilyen sikerről beszámolni, ami mögött a hivatal dolgozóinak a komoly munkája van.

Dávid Zoltán polgármester megköszönte a politikusnak a városért, a térség településeinek a boldogulásáért, a források megszerzéséért végzett munkáját.

– Az energiaárak megnövekedtek, számláinkon ezt érezzük is. Villanyszámláink komoly terhet jelentenek, de ennek ellenére önkormányzatunk nem kapcsolta le a közvilágítást, nem szűkítette szolgáltatásait. Tervezett gazdálkodással, takarékossági porgrammal igyekeztünk boldogulni. Ám kellettek a plusz források, hogy számláinkat kifizessük – tette hozzá a városvezető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!