TOP Plusz

2023.03.17. 18:29

Parkoló épül a játszótérnél Kötegyánban

A belterületi utak fejlesztésére nyert pályázatot az önkormányzat.

L. B.

Nem csak utat, parkolókat is építenek a Szabadság utcában a játszótér előtt, mutatta dr. Hajdu-Szűcs Mária Kornélia polgármester

Fotó: A szerző felvétele

Több mint 55 millió forintot nyert belterületi utak fejlesztésére, azaz útépítésre a kötegyáni önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz keretében – ismertette dr. Hajdu-Szűcs Mária Kornélia polgármester, aki szerint a helyiek összes induló fejlesztés közül ezt várják a leginkább. 

Elmondta, hogy leaszfaltozzák a Szabadság utcát, és parkolókat is építenek az új játszótér mellé, ahova nemrég kerékpártárolót telepítettek.

Emlékeztetett, hogy a közelmúltban utat építettek a Magyar Falu Program részeként elnyert forrásból, csaknem 20 millió forintos támogatásból a Bartók utca egy – a Szabadság és a Gyepsor utcák közötti – részén. A két, a Szabadság és a Bartók utcákat érintő fejlesztéssel létrejön egy új gerincútvonal, és így tehermentesíthetik a Gyepsor utcát.

A településvezető hozzátette, hogy a további tervek között szerepel a Gyepsor utca mindkét oldalán a mintegy húszéves aszfaltburkolat korszerűsítése. Ugyanis a szakaszok jelentős forgalmat bonyolítanak le, ami miatt megsüllyedt és felújításra szorul az út.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!