Testületi döntés

2023.02.27. 18:16

Elfogadták Körösújfalu idei költségvetését

Egyhangúlag bólintott rá a képviselő-testület nemrég a falu idei költségvetésére – mondta Szabó Csaba polgármester, hozzáfűzve, hogy a büdzsé főösszege 272 millió forint.

L. B.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Az óvoda, a bölcsőde, a konyha, a hivatali apparátus, valamint a posta működtetésére saját forrásból 50 millió forintot kell fordítaniuk. De minden évben úgy gazdálkodnak, hogy legyen pénzmaradvány, így az 50 millió forint egy részét a tavalyról maradt 25 millió forintból, illetve az idén 33 millió forintra tervezett iparűzési adóbevételből fedeznék, tehát még általános tartalék is maradna. Kiemelte: az intézmények fontosak, hogy élhető legyen a 400-500 lelkes település.

Az energiaköltségeik nem igazán emelkednek. Ugyanis gázt szinte nem használnak: szalmabálás vagy aprítékos kazánnal, esetleg fával fűtik az épületeket – a szalmabálát, az aprítékot, a fát pedig előteremtik a közfoglalkoztatás során. Az árammal igyekeznek takarékoskodni. A jelenlegi, a közvilágításra év végéig vonatkozó szerződésük kedvező, viszont a mostani 3 millió forintos kiadás jövőre 6-7 millió forint is lehet a mostani számítások alapján.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!