Beruházás

2022.09.08. 13:51

Hamarosan újabb üzem készül el Gyulán az Airbus mellett

A gyulai Airbus-gyár mellett épül az STU Kft. új üzeme, amelynek kivitelezése hamarosan befejeződik.

P. G.

Forrás: dr. Görgényi Ernő Facebook-oldala

Már a technológiát telepítik a csarnokban – tájékoztatott Facebook-oldalán dr. Görgényi Ernő. Gyula polgármestere kiemelte, az STU az Airbus Helicopters Hungary legfontosabb partnere, ebben az üzemben kapnak felületkezelést a Gyulán készülő precíziós alkatrészek. 

A városvezető kiemelte, Pálinkás Róbert, a cég ügyvezetője a bejáráson elmondta, Gyulán ugyanazt a technológiát használják majd, amit az Airbus többi létesítményét kiszolgáló Satys vállalat gyáraiban, Marseille-ban és Marignane-ban, vagy az Airbus Helicopters egyik legnagyobb európai gyárában, a németországi Donauwörthben. 

Az STU körültekintő tervezéssel, folyamatszabályozással és ellenőrzött kezeléssel, illetve az EU REACH, a vegyi anyagok regisztrálásával, értékelésével, engedélyezésével és korlátozásával kapcsolatos előírásokat rögzítő direktívájának megfelelve fogja működtetni az üzemet. A raktár és a gyártóberendezések kialakítása biztosítja, hogy még vészhelyzet esetén sem merül fel a környezetszennyezés kockázata.

Az előírt környezetvédelmi és egyéb hatósági engedélyeket az állami szervek megadták az STU Kft. számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!