tervek

2021.03.26. 19:05

Egymilliárd forintnyi fejlesztésben gondolkodnak Kötegyánban

Számos pályázatot adna be a kötegyáni önkormányzat a hazai forrásból megvalósuló Magyar Falu Program, valamint a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program folytatását jelentő operatív program keretében – mondta dr. Hajdu-Szűcs Mária Kornélia polgármester, hozzátéve, több mint 1 milliárd forint értékben fogalmaztak meg terveket, ötleteket.

L. B.

A településvezető sorolta, miszerint az idősek otthonának épülete húszéves, ezért energetikailag teljesen megújítanák; szigetelésben, nyílászárócserében, a fűtési rendszer korszerűsítésében, napelemek telepítésében gondolkoznak. A csapadékvizet elvezető rendszereket is rendbe tennék, bővítenék.

Dr. Hajdu-Szűcs Mária Kornélia polgármester /A szerző felvétele/

Az általános iskola tornaterme beázik, az óvodai mosdóban és konyhában pedig az elaggott vízvezetékek okoznak problémát – ezeket is orvosolnák. Kiemelte, az utak korszerűsítésére ugyancsak hatalmas igény mutatkozik, mint ahogy közösségi teret hoznának létre a fiataloknak, kültéri sportparkot is megálmodtak. A temetőben a ravatalozónál komoly gondokat okozott a beázás, így azt szintén rendbe tennék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!