fejlesztés

2020.09.10. 07:40

Hűtőházat és parkolókat is építenek Sarkadon

Három nyertes pályázat eredményeként fejlesztik Sarkadon a városi piacot – mondta dr. Mokán István polgármester, aki a minap a beruházás állásáról a helyszínen egyeztetett Sárosi Mátyás önkormányzati képviselővel és a kivitelező cég ügyvezetőjével, Kiss Sándorral.

L. B.

A polgármester hozzátette, eddig megépült egy 15x30 méteres vásárcsarnok, most pedig újabb munkálatok zajlanak. Készül egy kétszintes piacfelügyeleti épület. A földszinten nyilvános illemhely és pelenkázó, valamint egy felügyeleti helyiség kap helyet. Az emeleten irodai részt, teakonyhát és gépészeti teret alakítanak ki. Egy harminc gépjármű fogadására alkalmas parkolót építenek, ahol elektromos autókat is lehet majd tölteni. A meglévő elárusító egységek mögött egy 60 négyzetméteres hűtőház kap helyet, fedett előválogatásra és raktározásra alkalmas előtérrel – sorolta dr. Mokán István.

Kiss Sándor, Sárosi Mátyás és dr. Mokán István a minap a helyszínen egyeztetett a városi piac fejlesztéséről. /A szerző felvétele/

A polgármester hozzáfűzte, a későbbiekben az elavult elárusító asztalokat is cserélnék a városi piacon, valamint kerítést szintén építenének. Kiemelte: a Vásártéren zajló beruházássorozat segíti a gazdaság fejlesztését, azt, hogy a helyi termelők és helyi termékek piacra jussanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!