Magyar Falu Program

2020.08.18. 16:05

Százmillió forintos támogatás érkezik Békés megye településeire

A hárommilliárd forint keretösszegű, a közterületek karbantartását szolgáló eszközök beszerzésére országosan négyszáztizenkilenc település nyert támogatást.

P. G.

Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos napokban megtartott sajtótájékoztatóján ismertette a program 23-24. pályázati körének eredményeit. Megtudtuk, újabb közel 100 millió forintos támogatás érkezik a megye érintett településeire a Magyar Falu Program keretében.

A pályázat célja a településkép javítása. A tendert már tavaly is meghirdették, így két év alatt csaknem ezer település jutott fejlesztési forráshoz. A támogatást jellemzően traktorok, kisebb munkagépek, fűnyírók, fűkaszák beszerzésére fordítják. A kétmilliárd forint keretösszegű, óvodai játszóudvar és közterületi játszótér fejlesztése című kiíráson 469 település nyert forrást.

Fotó: shutterstock.com

A támogatásból legfeljebb ötmillió forint értékben vásárolhatnak, újíthatnak fel kültéri játszóeszközöket, de például kerítésépítésre, parkosításra is fel lehet használni az összeget. Ezt a pályázatot szintén kiírták tavaly is, így ennek révén mintegy ezer település fejlesztését támogatták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!