elismerés

2018.05.14. 17:18

Vállalkozókat, cégeket díjazott az iparkamara

Szokásos éves küldöttgyűlését tartotta a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara hétfőn, melynek keretében elismeréseket is átadtak az arra érdemeseknek.

B. O.

Az elismerések átadása mellett a kamarai küldöttek elfogadták az előző évi tevékenységéről és gazdálkodásáról szóló beszámolót, valamint a 2018-as programtervet és költségvetést is.

– A küldöttgyűlés napirend előtti eseményeként adjuk át azon elismert vállalkozások és vállalkozók számára a kamara által alapított díjakat, elismeréseket akiket erre méltónak talált a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöksége – mondta el dr. Orosz Tivadar a szervezet megyei elnöke.

Ennek alapján az önkéntes kamarai tagok közül az év Békés megyei kamarai vállalkozója Bartolák László lett, a békéscsabai Bartolák és Társai Kft. ügyvezető igazgatója. Az év ipari vállalkozása az orosházi székhelyű Linamar Hungary Zrt., az év kereskedője, szolgáltatója a szarvasi Tóth Ferenc turisztikai egyéni vállalkozó, az év kézműves vállalkozója pedig a sarkadi Papp János száraztészta-készítő, egyéni vállalkozó lett.

Fotók: Lehoczky Péter

Az eseményen a Kiváló Gyakorlati Képzőhely 2017. elismerések átadására is sor került. A megye legjobb kamarai tag képzőhelyei, ahol magas színvonalú szakmai oktatás folyik a következők: Bere Árpád gyulai egyéni vállalkozó (fogtechnika), az Eddy Bt. tulajdonát képező kondorosi Napsugár Vendéglő (vendéglátás), a Felina Hungaria Kft., (női szabó) és a Linamar Hungary Zrt. (gépipar), mellett a METO-DENT Bt. (fogtechnika), valamint Rajki István cukrászmester (cukrász), és Tímár Andrásné egyéni vállalkozó (vendéglátás).

Havasi Csaba, a Linamar Hungary Zrt. vezérigazgatója a kiváló gyakorlati képzőhely elismerésről úgy nyilatkozott, vállalatuknál a képzést nagyon jó, teljes állású oktatókkal oldják meg. A képzésben résztvevők számára pedig lényegében egyéni tanrendet biztosítanak.

– Megvan a gépparkunk is ahhoz, hogy a diákok a mai technikának megfelelő gépeken tudjanak gyakorolni, és széleskörű tudást szerezzenek. Próbáljuk mindenben azt az alapot megadni nekik, amellyel sikeres emberekké válhatnak – tette hozzá a vezérigazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!