manufaktúra

2018.05.10. 11:14

Juh- és tehéntejet dolgoznának fel Vésztőn

Önkormányzati tulajdonban lévő gazdasági társaságot hívnak életre Vésztőn – hangzott el csütörtökön a városházán, a képviselő-testület rendkívüli ülésén, amikor egyhangúlag döntöttek a Vésztői Sajtmanufaktúra Kft. megalapításáról.

L.B.

A törzstőkét három millió forintban határozták meg. A cég irodahelyisége a Kossuth utca 62., a telephelye pedig a Kóti út 10. szám alatt lesz, az ottani épületet a berendezésekkel, felszerelésekkel térítésmentesen adná át az önkormányzat.

Molnár Sándor polgármester elmondta, hogy a Belügyminisztérium támogatásával, a közfoglalkoztatási program keretén belül alakítottak ki a Kóti úti volt általános iskola épületében egy tejfeldolgozó üzemet, a gépeket is beszerezték. A próbaüzem elindult, az üzemet pedig a közeljövőben adnák át hivatalosan, azt követően érkezhet meg a hatóságoktól is a működési engedély. Több lehetőség merült fel, hogy miként működtessék az üzemet.

– Egy teljes mértékben az önkormányzat tulajdonában lévő kft. látszik a legtisztább formának – jelezte Molnár Sándor, hangsúlyozva, hogy ezzel nem veszélyeztetik a város vagyonát. A tervek szerint a cég működőképes lesz. Juh- és tehéntejet dolgoznának fel, erről két termelővel egyeztetnek, és bár várhatóan a termékek nem lesznek olcsóak, rendkívüli minőséget képviselnek majd. Jelenleg folynak a tárgyalások arról, hogy a termékeket kiknek lehetne értékesíteni.

Ügyvezetőnek Kovács Tibort választotta meg a grémium, a cég felügyelő bizottságába pedig Karakas Anikó, Csicsó László és Dráguly Sándor került be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!