Egészség

2023.01.15. 18:51

Mit tehetünk a kettős fronthatás ellen?

A kettős fronthatás rengeteg ember életét megnehezíti. Az egyik leggyakoribb tünete a fejfájás, de sokan vérnyomás-ingadozást, tompaságot és fejfájást is éreznek.

beol.hu

A koncentrációra is hatással vannak a frontok, ezért kiemelten fontos, hogy ilyenkor óvatosan vezessünk /Illusztráció/

Forrás: shutterstock.com

Frontokból mostanság nincs hiány, ahogy az Országos Meteorológiai Szolgálat közösségi oldalán írták vasárnap délután: ezen a héten nyolc front vonult át rajtunk. És még nincs vége, az előttünk álló hét frontjainak száma még ezt is meghaladhatja.

A boon.hu beszámolója szerint az időjárás változásra a gépjárművezetés szempontjából is fel kell készülnünk. 

Két fő terület van, az egyik a mentális problémák kivédése. 

A kettősfront hatás vérnyomás-ingadozást, fejfájást, alvászavarokat, napközben fáradtságot, tompaságot, nehezebb koncentrálást okozhat. Éppen ezért fokozott figyelemmel óvatossággal kell vezetnünk. A másik fontos terület az autók állapota. A téli gumi ajánlott, a fagy- és páramentesítőt, törlőkendőt mindig használjuk, soha ne induljunk el úgy, hogy nem megfelelőek a látási viszonyok. Ilyenkor még inkább fontos, hogy az utak állapotának, az időjárási körülményeknek megfelelően válasszuk meg az utazósebességet.

A frontok hatására különböző szervi problémák is előjöhetnek, így soha ne feledjük magunkkal vinni gyógyszereinket. Ha felszakadozik a felhőzet a napsütés pozitív hatással lehet hangulatunkra, közérzetünkre. Öltözzünk rétegesen. Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!