Békéscsaba

2022.05.10. 13:00

Fenntarthatósági témahetet tartottak a Szent–Györgyi Albert Kollégiumában

A BSZC Szent-Györgyi Albert kollégiuma is csatlakozott a fenntarthatósági témahéthez. Céljuk, hogy a diákjaik számára rámutassanak a fenntarthatóságot segítő döntésekre, és a fiatalokban megerősítsék a környezeti értékek megóvása iránti elköteleződést.

Fotók: Békéscsabai Szakképzési Centrum Facebook-oldal

– E fontos célunkban segítségünkre volt Tar Levente, a Kormányhivatal Hulladékgazdálkodási osztályának munkatársa, aki április 26-án, hétfőn 16 órától tartott előadást a fenntartható fejlődésről. Tematikus csoportfoglalkozásaink szintén a környezeti nevelés kiemelt szerepét erősítették. Szerdai napon a kollégiumi Diákönkormányzat rendezett vetélkedőt, mely során a diákok öt állomáson oldottak meg feladatokat. A kollégisták ismereteiket az interaktív játék során kamatoztatták. Többek között azt is megmondták, mely típusú műanyagokat dobhatják, a szelektív kukákba s hol keressük a csomagolásokon e jelzéseket, és mi történik a veszélyes hulladékokkal. 

– A legtöbb pontot a 9. évfolyamos Dante néven induló csapat kapta: György Regina, Valkó Jázmin, Petrovszki Roxána. A kollégiumi csoportok között egy hónapja gyűjtési akciót hirdettünk. A legtöbb kupakot gyűjtő a Szakképzősök csoportja lett. A műanyagokat intézményünk a koraszülöttek ügyének támogatására adta a gyulai kupakgyűjtő szívbe - olvasható a Békéscsabai Szakképzési Centrum Facebook-oldalán.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!