Fotózás

2022.02.23. 14:17

Szép bőrrel érdemes a fényképezőgép elé állniuk a Tündérszépek szépségverseny nevezőinek

A szép smink alapja a szép bőr. Sokan elfelejtik reggel letisztítani a bőrüket, pedig Szokol Kata kozmetikus szakoktató szerint a Tündérszépek 2022-es szépségverseny fotózására készülő lányoknak tündökölniük kell a fényképezőgép objektíve előtt.

Szokol Kata Heckenberger Boglárka sminkjén dolgozik /Fotó: Zalai Hírlap/Szakony Attila/

A szakember néhány tanáccsal is ellátta az ifjú hölgyeket. Szerinte a szép bőr eléréséhez elengedhetetlen a megfelelő hidratáltság, melyet belülről napi legalább két liter víz elfogyasztásával biztosíthatnak. Az arcbőrt viszont a lehető legkevesebb alkalommal érje csapvíz, helyette inkább különféle alkoholmentes tonikokat, többfázisú lemosókat használjanak, a smink eltávolításhoz az úgynevezett micellás víz ajánlott. S, hogy mi is az a micella? Ez a kifejezés egy apró gömböcskét jelent, ami mágnesként vonzza magához a zsíroldékony anyagokat, magába zárja azokat és így távolítja el a faggyút, sminket és a szennyeződéseket.

– Ezután következhet a primer használata – folytatta. – Ez a számtalan márkában és minőségben kapható

 termék feltölti a szabad szemmel nem látható pórusokat, kisimítja, selymes tapintásúvá varázsolja a bőrt, így készíti elő az arcbőrt a tökéletes alapozáshoz.

 Sőt használatával kevesebb alapozóra lesz szüksége a fiataloknak. Többféle textúrában kapható: van krém-, gél- és púderváltozat is. Ideális a száraz bőrűeknek is, mivel a bőrre kenve védőréteget képez, így meggátolja, hogy még inkább kiszáradjon.

Szokol Kata hozzátette: a mai lányok pontosan tisztában vannak azzal, hogy a bizonyos viseletekhez milyen sminket válasszanak. 

Viszont arra azért érdemes figyelni, hogy az elegáns ruha mellé elkészített smink nem passzol a bikinis fotózáshoz.

 Ezen kívül a sminknek használt termékekben legyen napvédő faktor, mely megvédi a nyári és téli káros sugárzásoktól a bőrt, így nem öregíti azt. A fotózások alkalmával bátran használhatnak a hölgyek sminkfixálót, ami tartóssá teszi az elkészült sminket.

Még lehet jelentkezni a Tündérszépek országos szépségversenyre! 

Szépségversenyünkre jelentkezni a tunderszepek.hu oldalon lehet, mely igen egyszerű. Nincs más dolgod, mint kitölteni az űrlapot, és mellé csatolni egy egész alakos ruhás, bikinis, illetve portréfotót, és máris indulhat a verseny a megtisztelő címért és értékes nyereményeinkért.

Légy Te a Tündérszépek 2022 nyertese! Jelentkezz!

A megyei fordulóba maximum harminc lány juthat be, ezért sem érdemes sokáig halogatni a nevezést.

És hogy kiből lehet az ország Tündérszépe?

Erről Kárpáti Rebeka, a Tündérszépek háziasszonya - aki mentorként segíti majd a jelentkezőket -, és Molnár Irina, a Mediaworks Hungary Zrt. lapigazgatója beszéltek a TV2 Mokka című műsorában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!