Prevenció

2023.12.18. 12:14

Folytatódott a Suliturné: meghökkentő leveleket kapnak a Dirty Slippers tagjai – videóval

Az elmúlt pénteken, a Dirty Slippers zenekar 2011 óta létező Suliturné programja első alkalommal jutott el Gödöllőre, ahol a Madách Imre Szakközépiskolában lépett fel a zenekar. A turné aktualitását, szükségességét pedig kiválóan jelzi, hogy a még aznap a Gödöllői Hírek helyi hírportál címoldalán megjelent egy fontos visszajelzés, amely egészen biztosan tovább erősíti a négytagú produkció küldetéstudatát.

Beol.hu

Egyre több településre jut el a Suliturné

Fotó: Turák László - You and Media Management

„Kocsi Tamás, a gödöllői középiskola igazgatója a program befogadásával kapcsolatosan fontosnak tartotta elmondani, hogy amíg vannak celebek, akik, ha kell a pénz a drogra, gyorsan csinálnak egy rock a drog ellen koncertet, ezzel ellentétben a Dirty Slippers élmény alapú értékes prevenciós foglalkozást tartott a diákoknak. Saját megéléseikről beszéltek, mit tapasztaltak az éjszakában, hogyan kínálják a dílerek a drogot a szórakozóhelyeken, illetve hogyan csempészik bele a gyanútlan áldozatok italába. A megelőzés, a felelősség felismerése és az áldozattá válás elkerülése fontos szerepet kapott előadásukban” – áll a Gödöllői Hírek cikkében.
A zenekart képviselő You and Media Management eljuttatott egy rövid levelet is szerkesztőségünkbe, amelyet a hétvégén kaptak. 

A diáklány leveléből kiderül, hogy egy házibuliban kínáltak neki drogot és a Suliturné program figyelmeztetése miatt visszautasította a szerhasználatot, valamint haza is ment az incidens után. 

Megkeresésünkre a gyulai Lobó-Szalóky Lázár elmondta: 

– Egyre több visszajelzés érkezik hozzánk, a diákok a bizalmukba fogadtak bennünket mindenhol. Számunkra nem ér véget a program azzal, hogy hazamegyünk az iskolai koncertek után, hanem a későbbiek folyamán és nyitottak vagyunk a fiatalok üzeneteire. Sokszor könnyebben megosztják a problémáikat velünk, mint a szüleikkel, tanáraikkal, hiszen a saját történeteinken keresztül bemutattuk nekik, hogy bárki kerülhet egy pillanat alatt veszélyes élethelyzetbe. 

@dirtyslippersband Az idei utolsó koncertünket Gödöllőn, a Madách Szakközépiskolában adtuk! Köszönjük a remek hangulatot, visszatérünk ♥️ Fellépjünk Nálatok is? Írd meg kommentben! Zene: Minden lány múzsa akar lenni #dirtyslippers #suliturné #hangvagyjel #koncert #hangulat #suli #iskola #középsuli #gimisek #középiskola #múzsa #mindenlány #koncerthangulat #rocknroll #buli #prevenció #drogellen #antidrugs #együtt #nekedbe #együttsikerül #csakegyütt #ének #zene #éneklés #gödöllő #madách #magyartiktok #magyar #magyarzene #gyertek #gyertekvelünk @Lobó-Szalóky Lázár @selectguitars @Dominik Felleg ♬ eredeti hang - Dirty Slippers Official

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!