Sportdiplomáciai siker

2024.01.13. 13:47

Idén nyáron Magyarországon rendezik az Osztrák Derbyt (videó)

2024 a sport éve lesz; az olimpián szurkolhatunk a magyar versenyzőknek és labdarúgó Európa-bajnokságot is rendeznek, azonban a lóversenysport szerelmesei is egy nagy év elé tekinthetnek – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter Facebook-oldalán szombaton közzétett videóban.

MW

Illusztráció/A Galopp Kapunyitó elnevezésű szezonnyitó galoppverseny Nyeretlenek futamának mezőnye a budapesti Kincsem Parkban 2019. március 31-én

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

Idén 150 éves Kincsem, a híres magyar versenyló, és nagy sportdiplomáciai sikert könyvelhetünk el, hiszen a nagy múltú osztrák derbyt is ebben az évben először Magyarországon fogják futni – mondta a miniszter.

Az Osztrák Derbyt 156 éve minden évben megrendezik. A kontinensen harmadikként hozták létre annak idején ezt az angol telivér kancák és mének tenyészpróbáját jelentő komoly versenyt. 

Budapest gyönyörű lóversenytere, a Kincsem Park így két derbyt fog befogadni ebben az évben: az egyik július 7-én a Magyar Derby, a másik augusztus 4-én Donau Derby néven az osztrák lóverseny

 – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában